Skip to main content

Indiana University East’s renovated central space, The Quadrangle, serves as the heart of campus connecting Whitewater, Tom Raper, Hayes and Springwood Halls. The newly renovated quad area is a gathering place for students and faculty to meet with friends and colleagues. It offers a separate, quiet, outdoor area to study or a space for small group gatherings.

PROJECTS / Academic

Indiana University East

Indiana University East’s renovated central space, The Quadrangle, serves as the heart of campus connecting Whitewater, Tom Raper, Hayes and Springwood Halls. The newly renovated quad area is a gathering place for students and faculty to meet with friends and colleagues. It offers a separate, quiet, outdoor area to study or a space for small group gatherings.

Landstory’s design incorporates a custom steel shade structure, site furnishings, decorative concrete paving, lawn steps, accessible pedestrian access and low maintenance native plantings. New shade trees and accent lighting add character and a sense of scale. Pedestals for public art were designed strategically to maximize views and provide flexibility to change each piece out as necessary. Rain gardens were incorporated for stormwater collection, to reduce the need for an engineered, underground system and provide mitigation.